Konkurencia na Ruzyni hustne, Vueling pridáva linku do Ríma

22.11.2013 Celý región

Praha 22. novembra (TASR) - Španielska nízkonákladová letecká spoločnosť Vueling rozšíri svoje pôsobenie v Prahe a k linke do Barcelony pridá od jari budúceho roka aj priame spojenie do Ríma. Informoval o tom český portá iDNES.cz.

Letecké spojenie medzi Prahou a Rímom tak prináša do českej metropoly najväčšiu konkurenciu. Priame lety do medzi oboma hlavnými mestami už totiž ponúkajú ČSA, SmartWings, Alitalia a Wizz Air. To je dobrá správa pre cestujúcich, ceny za letenky budú zrejme na tejto trase klesať. Už teraz patria letenky do Ríma k jedným z najlacnejších na českom trhu.

Záujem o lety z Prahy do Ríma pritom v tomto roku klesol. Na ilustráciu, vlani v období január - október odletelo z Letiska Václava Havla do talianskej metropoly 222.721 ľudí a tento rok to bolo 220.331 cestujúcich.

Vueling začína s ponukou spiatočných leteniek už za 46 eur. A linku na trase Praha - Rím otvorí 24. apríla 2014 a lietať bude každý deň.

Vueling je nízkonákladová letecká spoločnosť, ktorá patrí do skupiny IAG, rovnako ako British Airways a Iberia. Aerolínie sa rozhodli okrem spojenia medzi Španielskom s európskymi mestami začať ponúkať aj letecké spojenie na iných európskych trasách a Rím sa stáva jednou z ich veľkých základní.
 

Vyberte región